loader

Vigtigste

Diagnostik

Insulin Levemir - beskrivelse og funktioner.

Levemir FlexPen er en analog af humant insulin og har en hypoglykæmisk virkning. Levimir fremstilles ved ekstraktion af rekombinant DNA ved anvendelse af Saccharomyces cerevisiae.

Det er en opløselig basalanalog af humant insulin med langvarig virkning og en flad aktivitetsprofil, meget mindre variabel end insulin glargin og isophan-insulin.

Den langvarige virkning af dette lægemiddel skyldes det faktum, at insulin detemirmolekyler har evnen til selvforening på injektionsstedet og også binder til albumin ved at kombinere med sidekæden af ​​fedtsyrer.

Insulindetemir når perifere målvæv langsommere end isophan insulin. En sådan kombination af mekanismerne med forsinket omfordeling gør det muligt at opnå en mere reproducerbar absorptionsprofil og virkningen af ​​Levemir Penfill end isophan-insulin.

Når det er bundet til bestemte receptorer på den cytoplasmatiske membran i celler, danner insulin et specielt kompleks, der stimulerer syntese af en række nødvendige enzymer inde i celler, såsom hexokinase, glycogensyntase, pyruvatkinase og andre.

vidnesbyrd

Hovedindikationen for brugen af ​​Levemir FlexPen er diabetes.

Kontraindikationer

Insulin bør ikke ordineres med øget individuel følsomhed over for insulin detemir eller nogen anden komponent, der er en del af.

Levemir FlexPen anvendes ikke til børn under 6 år, da der ikke er foretaget kliniske undersøgelser af unge børn.

Dosering og administration

For Levemira bruger FlexPen en subkutan administrationsvej. Dosis og antal injektioner bestemmes individuelt for hvert individ.

Ved udpegelse af lægemidlet sammen med sukkerreducerende midler til oral indgivelse anbefales det at anvende det en gang dagligt i en dosering på 0,1-0,2 U / kg eller 10 U.

Hvis dette lægemiddel anvendes som en komponent i basis-bolus-regimet, er det ordineret afhængigt af patientens behov 1 eller 2 gange om dagen. Hvis en person skal bruge insulin to gange for at opretholde et optimalt niveau af glukose, kan aftendosis administreres i løbet af middagen eller før sengetid eller efter 12 timer efter morgeninjektion.

Levemir Penfill-injektioner injiceres subkutant i skulderen, den forreste abdominalvæg eller lårområdet, for mere information om hvordan man injicerer diabetes i diabetes, kan du finde på vores hjemmeside. Selvom injektionen er udført i samme del af kroppen, skal injektionsstedet ændres.

Dosisjustering

Patienter i alderdommen eller i nærværelse af nyre- eller leverinsufficiens bør justeres dosis af dette lægemiddel, som ved anvendelse af andet insulin. Prisen ændres ikke fra dette.

Dosen af ​​insulin detemir bør vælges individuelt med omhyggelig overvågning af glukose i blodet.

Dosis bør også tages op til fornyet overvejelse med patientens øgede fysiske aktivitet, tilstedeværelsen af ​​comorbiditeter eller en ændring i sin sædvanlige kost.

Overgang fra andre insulinpræparater

Hvis det blev nødvendigt at overføre patienten fra længerevarende insuliner eller medicin med en gennemsnitlig varighed til Levemir FlexPen, kan det være nødvendigt at ændre tidsplanen for administrationen samt dosisjustering.

Som med brugen af ​​andre lignende lægemidler er det nødvendigt at omhyggeligt overvåge indholdet af glukose i blodet under overgangen selv og i de første par uger efter brug af det nye lægemiddel.

I nogle tilfælde er det også nødvendigt at revidere samtidig hypoglykæmisk behandling, for eksempel doser af oral medicin eller dosering og tidspunkt for administration af kortvirkende insulinpræparater.

Brug under graviditet og amning

Der er ikke meget klinisk erfaring med Levemir FlexPen i perioden med fødsel og amning. I undersøgelsen af ​​reproduktiv funktion hos dyr blev der ikke fundet nogen forskel i embryotoksicitet og teratogenicitet mellem humant insulin og insulin detemir.

Hvis en kvinde har diabetesdiagnose, er der behov for omhyggelig overvågning både i planlægningsfasen og under hele graviditeten.

I første trimester falder behovet for insulin normalt og stigninger i efterfølgende perioder. Efter fødslen kommer normalt behovet for dette hormon hurtigt til det indledende niveau, hvilket var før graviditeten.

Under amning kan en kvinde have brug for en korrektionsdiæt og insulindosering.

Bivirkninger

Som regel er bivirkninger hos personer, der bruger lægemidlet Levemir FlexPen, direkte afhængige af dosis og er resultatet af insulinets farmakologiske virkning.

Den hyppigste bivirkning er hypoglykæmi. Det forekommer i tilfælde af indførelsen af ​​for store doser af lægemidlet, der overstiger kroppens naturlige behov for insulin.

Kliniske undersøgelser har vist, at ca. 6% af patienterne, der behandles med Levemir FlexPen, udvikler alvorlig hypoglykæmi, der kræver andre menneskers hjælp.

Reaktioner med indførelsen af ​​lægemidlet på injektionsstedet ved brug af Levemir FlexPen observeres oftere end ved behandling med human insulin. Dette manifesteres af rødme, betændelse, hævelse og kløe, blå mærker på injektionsstedet.

Typisk er sådanne reaktioner ikke udtalt i naturen og er til stede midlertidigt (de forsvinder med fortsat behandling i flere dage eller uger).

Udviklingen af ​​bivirkninger hos patienter, der behandles med dette lægemiddel, forekommer i ca. 12% af tilfældene. Alle bivirkninger forårsaget af lægemidlet Levemir FlexPen er opdelt i følgende grupper:

  1. Metabolske lidelser og spiseforstyrrelser.

Hypoglykæmi forekommer oftest med følgende symptomer:

  • koldsved;
  • øget træthed, træthed, svaghed;
  • bleg hud;
  • angst;
  • nervøsitet eller tremor
  • nedsat koncentration og desorientering;
  • stærk følelse af sult
  • hovedpine;
  • synshandicap
  • øget hjertefrekvens.

Ved alvorlig hypoglykæmi kan patienten miste bevidstheden, han begynder at få kramper, midlertidige eller irreversible forstyrrelser kan forekomme i hjernen, og døden er mulig.

  1. Reaktioner på injektionsstedet:
  • rødmen, kløe og hævelse på injektionsstedet forekommer ofte. Normalt er de midlertidige i naturen og ved fortsat behandling passerer de;
  • lipodystrofi - forekommer sjældent, kan begynde på grund af, at reglen om at ændre administrationsstedet inden for et område ikke overholdes;
  • hævelse kan forekomme i de tidlige stadier af insulinbehandling.

Alle disse reaktioner er normalt midlertidige.

  1. Ændringer i immunsystemet - nogle gange kan der forekomme hududslæt, elveblest og andre allergiske reaktioner.

Dette er en konsekvens af generaliseret overfølsomhed. Andre symptomer kan omfatte svedtendens, angioødem, kløe, gastrointestinale sygdomme, vejrtrækningsbesvær, nedsat blodtryk og hurtig hjerterytme.

Manifestationer af generel hypersensitivitet (anafylaktiske reaktioner) kan medføre en risiko for patientens liv.

  1. Synsforstyrrelse - i sjældne tilfælde kan diabetisk retinopati eller brydningsfejl forekomme.

Særlige instruktioner

Levemir FlexPen har en forlænget virkning og er en opløselig basal analog af insulin, har en forudsigelig flad aktivitetsprofil.

I modsætning til andre lignende stoffer, med intensiv behandling, forårsager Levemir Penfill ikke en stigning i kropsvægten.

Når du bruger dette værktøj, er risikoen for at udvikle nathypoglykæmi meget mindre end for andre insuliner. Levemir FleksPen tillader bedre kontrol med glykæmi end med isophan-insulin (baseret på bestemmelse af glukose i tom maveplasma).

Når behandlingen afbrydes, eller når der ikke anvendes tilstrækkelige doser af lægemidlet (især til diabetes mellitus af den første type), kan hyperglykæmi udvikles såvel som diabetisk ketoacidose. Normalt udvikles de første tegn på hyperglykæmi gradvist over en periode på flere timer til flere dage. Disse manifestationer omfatter:

  • følelse af tørst;
  • hyppig vandladning
  • opkastning, kvalme
  • døsighed;
  • tør mund
  • tørhed og rødme i huden
  • tab af appetit
  • lugte af acetone fra munden.

Hvis du ikke træffer passende foranstaltninger, kan du i diabetes mellitus af den første type hyperglykæmi forårsage diabetisk ketoacidose og være dødelig.

Med for høje doser af insulin, der ikke opfylder kroppens behov, samt en uplanlagt stigning i fysisk aktivitet eller hoppe over et enkelt måltid, kan hypoglykæmi begynde.

Lægen skal altid informere patienter om, at de typiske symptomer, der tyder på hypoglykæmi, kan ændre sig efter kompensation af carbohydratmetabolisme (for eksempel ved intensiv behandling med insulin). De sædvanlige tegn på forstadier med langvarig behandling af diabetes kan være fraværende.

Kroppens behov for insulin kan øges med samtidige sygdomme, især infektiøse og i nærvær af feber.

Hvis patienten skal overføres til en anden type eller insulinpræparat fra et andet firma, skal dette kun ske under en streng læge.

Ændring af fabrikant, ændring af koncentrationen, type lægemiddel (human, dyr, human insulin analog), type, produktionsmetode (insulin af animalsk oprindelse eller opnået ved genteknologi) - alt dette kan kræve dosisjustering.

Når du skifter til behandling med Levemir FlexPen, kan patienten muligvis genberegne dosen sammenlignet med de insulinpræparater, han tidligere brugte.

Dosisjustering kan kræves umiddelbart efter den første injektion af lægemidlet eller i de første uger eller måneder fra starten af ​​behandlingen.

Insulinstof Levemir FlexPen kan ikke indgives intravenøst, da det kan forårsage alvorlig hypoglykæmi. Når der anvendes insulin injektionssprøjter intramuskulært, absorberes lægemidlet hurtigere end ved subkutane injektioner.

Hvis Levemir FlexPen insulin blandes med andre insulinpræparater, kan effekten af ​​et eller begge midler ændre sig.

Når man blander dette lægemiddel, for eksempel med insulin aspart (analog af kortvirkende insulin), ændres handlingsprofilen mod et fald og forsinkelse i den maksimale effekt sammenlignet med den separate administration af disse lægemidler.

Levemir FlexPen-insulin kan ikke anvendes i insulinpumper.

overdosis

Det er ikke blevet fastslået, hvad en bestemt dosis kan forårsage en overdosis af insulin, men hvis der gives for meget til en bestemt person, kan hypoglykæmi gradvist begynde.

Med en mild grad af denne tilstand kan patienten klare sig selv ved at indtage fødevarer med højt kulhydrater såvel som ved at tage glukose eller sukker. Derfor skal patienter med diabetes altid have cookies, slik, sukker eller frugtjuice.

Ved alvorlig hypoglykæmi og patientens bevidstløshed er det nødvendigt for ham at injicere intramuskulært eller subkutant med glucagon i en dosis på 0,5 til 1 mg (dette skal gøres af en kyndig person) eller ved intravenøs infusion af glucoseopløsning (kun medicinske fagfolk er tilladt).

Intravenøs administration af dextrose er også indikeret, hvis personen ikke vender tilbage til bevidsthed 10 til 15 minutter efter injektionen af ​​glucagon. For at forhindre gentagelse af hypoglykæmi efter genskabelse af bevidstheden, skal du tage kulhydratfødevarer.

opbevaring

Insulin bør opbevares i køleskab ved en temperatur på +2 til +8 grader, du kan ikke lægge den ved fryseren og fryse den.

Du behøver ikke at holde den brugte sprøjtepen, ligesom den er bærbar som ekstraudstyr, i køleskabet kan den opbevares ved en temperatur ikke højere end 30 grader i 6 uger. Efter brug skal håndtaget beskyttes mod lys med en beskyttelseshætte.

Hold stoffet utilgængeligt for børn.

Sådan bruges insulin Levemir FlexPen og Penfill

Levemir er et terapeutisk lægemiddel, der anvendes i henhold til brugsanvisningen til normalisering af insulinniveauet, uanset mængden af ​​mad, der tages og diætets egenskaber. Dette middel anbefales ofte af læger til deres patienter til nedsættelse af blodsukker. Det aktive stof i dets kemiske sammensætning og egenskaber svarende til insulin, som produceres i menneskekroppen.

Frigivelsesform, sammensætning og emballage

Lægemidlet er en klar væske i sprøjtepen med dispenser. Det tilhører gruppen af ​​hypoglykæmiske midler. Emballage giver dig mulighed for bekvemt at indtaste insulin i enhver dosis - fra 1 enhed til 60. Dosisjustering er mulig op til en. På lægemidlets emballage kan nævnes to varianter af navnet: LEVEMIR FlexPen eller LEVEMIR Penfill.

Hovedkomponenten er insulin detemir.

  • glycerol;
  • natriumchlorid;
  • cresol;
  • phenol;
  • saltsyre;
  • zinkacetat;
  • hydrophosphatdihydrat;
  • vand.

Pakke i grønlig hvid. Inde i LEVEMIR Penfill er glaspatroner af 3 ml opløsning (300 ED) i hver. En enhed indeholder 0,142 mg af det aktive stof. LEVEMIR FlexPen er pakket i en sprøjtepen.

VIGTIGT! Når stoffet i patronen løber ud, skal pennen kasseres!

INN, producenter

Fabrikanten er firmaet "Novo Nordisk", Danmark. Det internationale ikke-proprietære navn er "insulin detemir".

Præparatet fremstilles ved en bioteknologisk metode baseret på en kunstigt skabt DNA-kæde under anvendelse af stammen Saccharomyces cerevisiae.

Omkostninger til

Detailprisen på lægemidlet varierer fra 1.300 til 3.000 rubler. "FlexPen" er lidt dyrere end "PenFill", da det er mere praktisk at bruge.

farmakologi

"Levemir" er en kunstig analog af langtidsvirkende humaninsulin. På injektionsstederne er der en udpræget selvforening af insulinmolekyler og deres forbindelse med albumin, fordi det aktive stof langsomt kommer ind i målvævene og ikke straks kommer ind i blodbanen. Der er gradvis distribution og absorption af stoffet.

Kombinationen af ​​molekyler med proteiner forekommer i zonen af ​​sidefedtsyrekæden.

Denne mekanisme giver en kombineret virkning, som forbedrer kvaliteten af ​​absorptionen af ​​et terapeutisk stof og letter forløbet af metaboliske processer.

Farmakokinetik

Det maksimale volumen af ​​stoffet koncentreres i plasma 6-8 timer efter injektion. Ligeledes er koncentrationen ved dobbelt indtagelse opnået i 2 eller 3 injektioner. Lægemidlet fordeles i blodet i et volumen på 0,1 l / kg. Denne indikator opnås på grund af det faktum, at stoffet praktisk talt ikke kombinerer med proteiner, men akkumuleres og cirkulerer i plasmaet. Efter inaktivering fjernes metaboliske produkter fra kroppen efter 5-7 timer.

vidnesbyrd

Lægemidlet er ordineret med forhøjet blodsukker. Bruges til at behandle voksne og børn fra to år.

Ved starten af ​​insulinbehandling indgives "Levemir" en gang, hvilket hjælper med at optimere glykæmi optimalt.

Lægemidlet reducerer risikoen for hypoglykæmi om natten signifikant.

Nøjagtigt afhente dosis for at normalisere tilstanden er ikke svært. Behandling med Levemir fører ikke til vægtøgning.

Når du skal indtaste medicinen, kan du selv vælge. I fremtiden anbefales det ikke at ændre det.

Kontraindikationer

  1. Intolerance over de vigtigste og yderligere komponenter af det aktive stof.
  2. Alder op til to år.

Instruktioner til brug (dosering)

Varigheden af ​​udsættelse for lægemidlet afhænger af doseringen. I begyndelsen af ​​behandlingen bør du snu en gang om dagen, helst på aftensmaden eller inden sengetid. For patienter, der ikke tidligere har modtaget insulin, er den indledende dosis 10 U eller 0,1-0,2 enheder pr. Kg normal kropsvægt.

For patienter, der længe har brugt hypoglykæmiske midler, anbefaler lægerne en dosis på 0,2 til 0,4 enheder pr. Kg legemsvægt. Handlingen begynder efter 3-4 timer, nogle gange op til 14 timer.

Basisdosen administreres normalt 1-2 gange om dagen. Du kan straks indtaste hele dosis en gang eller dele den i to doser. I andet tilfælde anvendes værktøjet om morgenen og aftenen, bør intervallet mellem injektionerne være 12 timer. Når der skiftes fra en anden type insulin til Levemir, forbliver dosis af lægemidlet uændret.

Doseringen beregnes af endokrinologen på grundlag af følgende indikatorer:

  • aktivitetsgrad
  • power feature;
  • sukker niveauer;
  • sygdommens sværhedsgrad
  • dag regime;
  • Tilstedeværelsen af ​​samtidige sygdomme.

Terapi kan ændres, hvis der er behov for kirurgi.

Bivirkninger

Op til 10% af patienterne rapporterer bivirkninger i løbet af lægemidlet. I halvdelen af ​​tilfældene er det hypoglykæmi. Andre virkninger efter indgivelse fremstår som puffiness, rødme, smerte, kløe, betændelse. Brud kan forekomme. Bivirkninger forsvinder normalt efter nogle få uger.

Sommetider forværres tilstanden på grund af forværring af diabetes, forekommer en specifik reaktion: diabetisk retinopati og akut smerte-neuropati. Årsagen til dette er at opretholde optimale glukoseniveauer og glykæmisk kontrol. Der er en omstrukturering af kroppen, og når det tilpasser sig stoffet, overgår symptomerne sig selv.

Blandt de bivirkninger, der oftest opstår:

  • funktionsfejl i centralnervesystemet (øget smertefølsomhed, følelsesløshed i lemmerne, nedsat synsstyrke og lysopfattelse, prikkende eller brændende fornemmelse);
  • kulhydratmetabolisme (hypoglykæmi);
  • urticaria, kløe, allergi, anafylaktisk shock;
  • perifert ødem;
  • patologi af fedtvæv, hvilket fører til en ændring i kropsform.

Alle er rettet med medicin. Hvis dette ikke hjælper, erstatter lægen lægemidlet.

VIGTIGT! Stoffet injiceres udelukkende subkutant, ellers kan du provokere komplikationer i form af alvorlig hypoglykæmi.

overdosis

Mængden af ​​lægemidlet, der ville provokere dette kliniske billede, er endnu ikke blevet fastslået af eksperter. Systemisk overdosis kan gradvist føre til hypoglykæmi. Angrebet begynder oftest om natten eller under stress.

Let form kan elimineres af dig selv: Spis chokolade, et stykke sukker eller et produkt, der er rigt på kulhydrater. Alvorlig form, når patienten mister bevidsthed, involverer intramuskulær administration af op til 1 mg glucagon / glucoseopløsning intravenøst. Denne procedure kan kun udføres af en specialist. Hvis bevidstheden ikke vender tilbage til personen, indføres også glucose.

VIGTIGT! Uafhængigt øge eller mindske doseringen, samt springe øjeblikket for den næste medicin er forbudt, da der er stor sandsynlighed for en comatose tilstand og forværring af neuropati.

Drug interaktion

Levemir anvendes med succes i kombination med andre lægemidler: hypoglykæmiske midler i form af tabletter eller kort insulin. Det er imidlertid uønsket at blande forskellige typer insulin inden for samme sprøjte.

Brug af andre lægemidler ændrer indikatoren for insulinbehov. Således forøger hypoglykæmiske midler, carbonanhydraser, inhibitorer, monoaminoxidase og andre virkningen af ​​det aktive stof.

Hormonale lægemidler, præventionsmidler, lægemidler indeholdende iod, antidepressiva, danazol kan svække effekten.

Salicylater, octreotid og også reserpine kan både sænke og øge behovet for insulin, og beta-adrenerge blokkere maskerer symptomerne på hypoglykæmi, hæmmer processen med normalisering af sukkerindhold.

Sammensætninger med en sulfit- eller thiolgruppe samt sorter af infusionsløsninger har en ødelæggende virkning.

Kompatibilitet med alkohol

Alkoholholdige drikkevarer kan forlænge eller forbedre den hypoglykæmiske effekt af insulinlægemidlet, men alkohol til diabetikere bør tages med ekstrem forsigtighed, da det påvirker karbohydratmetabolismen i kroppen.

Særlige instruktioner

Behandling med Levemir reducerer risikoen for hypoglykæmiangreb natten og på samme tid fører ikke til en kraftig stigning i vægt. Dette til gengæld giver dig mulighed for at ændre volumenet af opløsningen, vælg den passende dosis kombineret med tabletter fra samme serie for bedre kontrol.

Når du planlægger en lang tur med en ændring af tidszone, skal du kontakte din læge.

Stop med at tage og reducere dosis er strengt forbudt for at undgå hypoglykæmi.

Symptomer på et angreb er:

  • følelse af tørst;
  • emetisk trang;
  • kvalme;
  • træt tilstand
  • tør hud
  • hyppig vandladning
  • dårlig appetit
  • når udåndes, mærkes lugten af ​​acetone.

Når du øger dosen, hopper over det obligatoriske måltid, kan en uventet forøgelse af belastningen også udvikle hypoglykæmi. Gennemførelse af intensiv pleje normaliserer tilstanden.

Infektion af kroppen kræfter for at øge doseringen af ​​insulin. For sygdomme i skjoldbruskkirtlen, nyre eller lever, foretages en dosisjustering også.

Graviditet og amning

Det er sikkert at tage "Levemir", når du bærer en baby, dette bekræftes af forskning. Insulin skader ikke fosteret og moderen selv med en korrekt udvalgt dosis. Det er ikke vanedannende. Hvis diabetes mellitus ikke behandles i denne periode, vil den stå over for store problemer. Ved dosering justeres dosis igen.

Hele ventetiden på en baby kvinde bør være under tilsyn af en læge.

I første trimester kan behovet for insulin falde, og i det andet og tredje kan det øges en smule. Efter fødslen bliver behovet for det samme som før graviditeten.

Anvendelse hos børn og alder

For børn beregnes dosen af ​​insulin ud fra den diæt, de følger. Hvis der i kosten er mange produkter med lavt kulhydratindhold, vil dosen være lav. Med koldt og influenzaløsning skal dosen øges med 1,5-2 gange.

Hos ældre overvåges blodsukkeret nøje. Dosis beregnes strengt individuelt, især for dem, der lider af nyre- og leversygdomme. Farmakokinetikken hos unge patienter og ældre er ikke anderledes.

Betingelser for opbevaring

Opbevare lægemidlet bør være i køleskabet ved 2-8 ° C. Det er ikke nødvendigt at afkøle pennen selv. Sammen med indholdet af patronen kan den opbevares i en halvanden time ved stuetemperatur. For at beskytte indholdet af sprøjten fra lysstrålerne hjælper hætten. Lægemidlet kan anvendes i 30 måneder fra udgivelsesdatoen. Det frigives kun ved recept.

Du kan rense pennen med en vatpind dyppet i alkoholopløsning. Det er forbudt at nedsænke i væske og dråbe. Hvis det tabes, kan håndtaget blive beskadiget, og dets indhold vil lække ud.

Diabetes og alt om det!

Nyheder om diabetesens verden, nye udviklinger, produkter.

Insulin Levemir

Insulin Levemir

Beskeden af ​​Kaya "15.04.2006, 16:52

The Lena Message »04/15/2006, 16:57

Meddelelse Tabletka »15.04.2006, 17:06

Meddelelse Mary "15.04.2006, 17:06

Meddelelsen fra Kay "04/15/2006, 17:09

Meddelelsen fra Kaya "15.04.2006, 17:18

Meddelelse YuM "15.04.2006, 17:30

Meddelelse Tabletka »04/15/2006, 18:13

Meddelelsen fra Rimvydas »04/20/2006, 20:13

Meddelelse Transer 04/22/2006, 17:23

Besked fra kolganova »29-04-2006, 17:52

Rimvydas-meddelelsen "04/29/2006, 18:23

OlegGa Meddelelse »30-04-2006, 20:39

Tabletka Meddelelse »04/30/2006 23:17

Meddelelsen fra Rimvydas "05-01-2006 8:08

1,5 AIAA) â ãèïó AUA íåïîïàäàë (òïôó, òïôó, òïôó), io ìîæåò áûòü îäèí DAC â ãîñòÿõ çàðàíåå óêîëîâøèñü íåäîæäàëñÿ óãîùåíèÿ è ÷ oi oi IA ÷ ae ÷ óâñòâîâàòü íåõîðîøåå -. Ïðèøëîñü ïðîñèòü øîêîëàäêó (çíàþ, çíàþ - íàäî áûëî NIE). Forstørrelse af dit hjem

4 (AEY ìåíÿ èçìåðåííûé ìèíèìóì NE 3,3 - E IE ÷ AAI Ide ýòîì IA ÷ óñòâîâàë, òàêæå EAE è Ide èçìåðåííîì ìàêñèìóìå NE 14,8).

Meddelelse kolganova »05-01-2006, 17:39

Levemir

Insulin Levemir (detemir): find ud af alt hvad du behøver. Nedenfor finder du detaljerede instruktioner for brug skrevet på et tilgængeligt sprog. Find ud af:

Levemir er forlænget (basalt) insulin, som produceres af det velkendte og respekterede internationale firma Novo Nordisk. Dette lægemiddel er blevet brugt siden midten af ​​2000'erne. Han formåede at vinde popularitet blandt diabetikere, selv om insulin Lantus har en højere markedsandel. Læs de reelle anmeldelser af patienter med type 2 diabetes og type 1 samt anvendelsesmuligheder hos børn.

Lær også om effektive behandlinger, der gør det muligt at holde blodsukkeret 3,9-5,5 mmol / l konsekvent 24 timer i døgnet som hos raske mennesker. Systemet til Dr. Bernstein, der har levet med diabetes i over 70 år, tillader voksne og børn med diabetes at beskytte sig mod forfærdelige komplikationer.

Lang insulin Levemir: detaljeret artikel

Der lægges særlig vægt på kontrollen af ​​svangerskabsdiabetes. Levemir er det valgfrie stof til gravide kvinder, der har højt blodsukker. Alvorlige studier har vist sig at være sikker og effektiv for gravide, såvel som for børn fra 2 år.

Husk, at forkælet insulin forbliver så gennemsigtigt som frisk. Kvaliteten af ​​lægemidlet kan ikke bestemmes af dets udseende. Derfor skal du ikke købe Levemir fra hænderne, ifølge private meddelelser. Køb det i store velrenommerede apoteker, hvis medarbejdere kender opbevaringsreglerne og ikke er dovne for at overholde dem.

Instruktioner til brug

Når du foretager injektioner til præpretation af Levemir, skal du som enhver anden form for insulin følge en diæt.

Mange diabetikere, der behandles med insulin, mener at angreb af hypoglykæmi ikke kan undgås. Faktisk er det ikke. Du kan holde et stabilt normalt sukker selv med svær autoimmun sygdom. Og endnu mere med relativt mild type 2 diabetes. Der er ikke behov for kunstigt at øge dit blodsukkerniveau for at sikre mod farlig hypoglykæmi. Se en video, hvor Dr. Bernstein diskuterer dette problem.

Følgende er yderligere detaljer.

Levemir er insulin af hvilken handling? Er det lang eller kort?

Levemir er et langtidsvirkende insulin. Hver administreret dosis sænker blodsukkeret i 18-24 timer. Imidlertid kræver diabetikere, der har lavt kulhydratindhold, meget lave doser, 2-8 gange lavere end standarden. Når sådanne doser anvendes, slutter lægemidlets virkning hurtigere inden for 10-16 timer. I modsætning til median insulin Protafan har Levemir ikke en udtalt virkningsfuldhed. Vær opmærksom på det nye lægemiddel Tresiba, som virker endnu længere, op til 42 timer og mere glat.

Levemir er ikke et kort insulin. Det er ikke egnet til situationer, hvor du hurtigt skal bringe højt sukker op. Det bør heller ikke prickles før man spiser for at absorbere den mad, som diabetikeren planlægger at spise. Til disse formål skal du bruge korte eller ultrashort medicin. Læs mere i artiklen "Typer af insulin og deres handling."

Se Dr. Bernsteins video. Find ud af hvorfor Levemir er bedre end Lantus. Forstå, hvor mange gange om dagen du skal prikke ham og på hvilket tidspunkt. Kontroller, om du holder dit insulin ordentligt, så det ikke forringes.

Hvordan vælger man en dosis?

Doseringen af ​​Levemir og alle andre typer af insulin skal vælges individuelt. For voksne diabetikere er der en standardanbefaling at starte med 10 U eller 0,1-0,2 U / kg. Men for patienter, der har lav carb-diæt, vil denne dosis være for høj. Overhold dit blodsukker i flere dage. Vælg den optimale dosis af insulin ved hjælp af de opnåede oplysninger. Læs mere i artiklen "Beregning af lange insulindoser til injektioner om natten og om morgenen".

Hvor meget skal et lægemiddel gives til et 3-årigt barn?

Det afhænger af hvilken kost et diabetisk barn følger. Hvis det blev overført til en lav-carb diæt, ville meget lave doser være påkrævet, som om homøopatiske. Det vil sandsynligvis være nødvendigt at administrere Levemir om morgenen og om aftenen i doser på højst 1 U. Du kan starte med 0,25 ED. For præcist at prikke sådanne lave doser er det nødvendigt at fortynde fabriksopløsningen til injektion. Læs mere om dette her.

Under forkølelse, madforgiftning og andre infektionssygdomme, bør dosis insulin øges ca. 1,5 gange. Bemærk venligst, at Lantus, Tujeo og Tresiba ikke kan fortyndes. Derfor forbliver kun Levemir og Protafan for små børn fra lange typer af insulin. Se artiklen "Diabetes hos børn". Lær hvordan du forlænger bryllupsrejseperioden, for at etablere en god daglig overvågning af glukosemetabolismen.

Hvordan stikker Levemir? Hvor mange gange om dagen?

Levemir er ikke nok til at prikke 1 gang om dagen. Det skal administreres to gange om dagen - om morgenen og om natten. Og aftendosis er ofte ikke nok for hele natten. På grund af dette kan diabetikere have problemer med at fastgøre glukoseniveauer om morgenen. Læs artiklen "Sukker om morgenen på tom mave: Hvordan bringes det tilbage til normal". Undersøg også materialet "Indføring af insulin: hvor og hvordan man stikker korrekt".

Kan du sammenligne dette stof og Protafan?

Levemir er meget bedre end Protafan. Injektioner af insulin Protafan virker for længe, ​​især hvis doserne er lave. Dette lægemiddel indeholder animalsk protein Protamine, som ofte forårsager allergiske reaktioner. Det er bedre at nægte brug af insulin. Selvom dette lægemiddel gives gratis, skal andre typer af forlænget action insulin købes for penge. Gå til Levemir, Lantus eller Tresiba. Læs mere i artiklen "Typer af insulin og deres virkninger".

Hvilket er bedre: Levemir eller Humulin NPH?

Humulin NPH er insulin med mellemlang varighed, ligesom Protafan. NPH er en neutral protamin Hagedorn, det samme protein, som ofte forårsager allergier. reaktion. Humulin NPH bør ikke anvendes af samme grunde som Protafan.

Levemere Penfill og Flekspen: Hvad er forskellen?

Flekspen er mærket sprøjtepenne, hvor Levemir insulinpatroner er monteret. Penfill er Levemir, som sælges uden en pen-sprøjte, så du kan bruge regelmæssige insulinsprøjter. Flexspins håndtag har et doseringstrin på 1 U. Dette kan være ubelejligt ved behandling af diabetes hos børn, der kræver lave doser. I sådanne tilfælde er det tilrådeligt at finde og bruge Penfill.

analoger

Lægemidlet Levemir har ingen billige analoger. Fordi dens formel er beskyttet af et patent, hvis gyldighed endnu ikke er udløbet. Der findes flere lignende typer af langt insulin fra andre producenter. Disse er stoffer Lantus, Tujeo og Tresiba. Du kan læse detaljerede artikler om hver af dem. Men alle disse lægemidler er ikke billige. Mere overkommeligt insulin med gennemsnitlig virkningstid, for eksempel Protafan. Det har imidlertid betydelige fejl, som Dr. Bernstein og hjemmesiden endocrin-patient.com ikke anbefaler at bruge det.

Levemir eller Lantus: Hvilket insulin er bedre?

Et detaljeret svar på dette spørgsmål findes i artiklen om insulin Lantus. Hvis Levemir eller Lantus passer til dig, skal du fortsætte med at bruge det. Skift ikke et lægemiddel til et andet, medmindre det er absolut nødvendigt. Hvis du kun planlægger at begynde at prikke langt insulin, så prøv først Levemir. Nyt insulin Tresiba bedre end Levemere og Lantus, fordi det virker længere og mere glat. Men det koster næsten 3 gange dyrere.

Levemir under graviditet

Der blev foretaget omfattende kliniske undersøgelser, der bekræftede sikkerheden og effekten af ​​at ordinere Levemir under graviditeten. De konkurrerende typer af insulin Lantus, Tujeo og Tresiba kan ikke prale af så solidt bevis for deres sikkerhed. Det er ønskeligt, at en gravid kvinde, der har højt blodsukker, forstår, hvordan man beregner den passende dosis.

Insulin er ikke farlig for moderen eller fosteret under forudsætning af korrekt valg af dosering. På den anden side kan gravid diabetes, hvis den ikke behandles, forårsage store problemer. Så er du velkommen til at ringe til Levemir, hvis din læge har beordret dig til at gøre dette. Prøv at undgå insulinbehandling efter en sund kost. For mere læs artiklene "Diabetes Graviditet" og "Gestationsdiabetes."

anmeldelser

Levemir er blevet brugt til at kontrollere type 2 og type 1 diabetes siden midten af ​​2000'erne. Selv om dette stof har færre fans end Lantus, har det i mange år akkumuleret nok anmeldelser. Langt de fleste er positive. Patienterne bemærker, at insulin detemir sænker blodsukkeret godt. Imidlertid er risikoen for svær hypoglykæmi meget lav.

De fleste anmeldelser er skrevet af kvinder, der brugte Levemir under graviditeten til at kontrollere svangerskabsdiabetes. I grund og grund er disse patienter tilfredse med stoffet. Det er ikke vanedannende, efter indleveringen kan injiceringen afbrydes uden problemer. Vedligeholdelse skal ikke ske ved doseringen, men med andre insulinpræparater - det samme.

Ifølge patienter er den største ulempe at patronen skal bruges inden for 30 dage. Dette er for kort et begreb. Normalt er det nødvendigt at smide store uudnyttede saldi, men pengene er betalt for dem. Men alle konkurrerende stoffer har det samme problem. Anmeldelser af diabetikere bekræfter, at Levemir overgår det gennemsnitlige insulin Protafan i alle vigtige parametre.

Insulin forlænget virkning Levemir

Samtidig øger Levemir ikke legemsvægt, og der er ingen natlig hypoglykæmi. Hvis vi tillader en overdosis af stoffet, er hypoglykæmi naturligvis muligt. For at stoppe det er det altid nødvendigt at bære et par stykker sukker eller slik.

I detaljer om stoffet Levemir kan du læse i de følgende artikler, som jeg fandt om dette emne i netværket.

Insulin Levemir®: perspektiver i behandlingen af ​​type 2 diabetes

Vi ved alle, at målet med glykæmisk kontrol i behandlingen af ​​diabetes er at reducere niveauet af glyceret hæmoglobin til 7% eller ifølge det strengere IDF (International Federation of Diabetes) -kriterium til 6,5%. Men som praksis viser, både i vores ind- og udland, er denne figur ofte langt fra den ønskede.

De fleste patienter med type 2-diabetes opnår ikke de terapeutiske mål for glykæmisk kontrol. Insulinbehandling starter for sent, og denne tendens opretholdes over hele verden. Og vi er ikke en undtagelse, de epidemiologiske figurer for diabetes i Rusland er 6-8 millioner mennesker.

Insulinbehandling i Rusland begynder for sent, og det bliver til komplikationer af diabetes, omkostninger til indlæggelse, handicap og uundgåeligt enorme tab. Derfor skal insulinbehandling udvides uden fejl. I verden modtager omkring 30-40% af patienterne med type 2-diabetes insulinbehandling.

Vi har 6-8%. Mere end 2/3 af patienter med type 2 DM er uden for kontrollen. Og disse er potentielle kardiovaskulære komplikationer og helt forskellige omkostninger ved behandlingen. Hvad er de begrænsninger, der står i vejen for at nå målene med behandling?

Med type 2 diabetes ser de sådan ud:

  • sekretoriske funktion af p-celler i pancreas reduceres gradvist;
  • Læger udskyder starten af ​​starten og intensiteten af ​​insulinbehandling;
  • patienter er bekymrede over muligheden for hypoglykæmi og vægtøgning.

For at overvinde disse barrierer var der behov for et gennembrud, hvilket var indgangen af ​​nye insulinanaloger til markedet. I dag bruger ingen i verden animalsk insulin, kun genetisk manipuleret. Men valget af stoffet er vores. For 10 år siden skiftede vi til ultra-kortvirkende stoffer, med hjælp som vi endelig kunne nå til ingen insulinforlængelse.

Vi ved, at de ikke kun giver behagelig brug, men også bidrager til et bedre resultat. Med alt det samme er insuliner ikke et universalmiddel, men deres tilstedeværelse på markedet i dag gør det muligt at vælge optimal terapi.

En række internationale undersøgelser, herunder dem, der blev udført i Rusland, viser en forbedring af glykæmisk kontrol under anvendelse af insulinanaloger. Der er 2 primære startregimer for insulinbehandling hos patienter med type 2-diabetes:

  1. basal insulinanalog + PSSP;
  2. bifasisk insulinanalog 1 eller 2 gange om dagen.

I dag har en diabetiker den mest up-to-date, langvarige, ikke-top mediciner, herunder detemir (Levemir®).

Anbefalinger til insulinbehandling kan være som følger:

  • basal insulin: glargin eller Levemere eller NPH insulin;
  • Tilberedte insulinblandinger (bifasiske insuliner), især med et højt niveau af glyceret hæmoglobin;
  • tilstanden af ​​gentagne injektioner (prandialny og basalt insulin) på et ikke-optimalt niveau af kontrol i andre tilstande eller behovet for en fleksibel diæt.

Insulin Levemir har en unik virkningsmekanisme. Med en dosis Levemir 0,4 U / kg legemsvægt er en enkelt injektion af lægemidlet pr. Dag berettiget; Hvis basal dosis er mindre end denne indikator, anbefales dobbelt indgivelse. Varigheden af ​​denne analog er 20-24 timer.

Forbedring af baseline kliniske data under insulin detemir terapi er indlysende. Det reducerer risikoen for hypoglykæmi med 30% sammenlignet med behandling med NPH + PSSP, reducerer risikoen for hypoglykæmi om natten med 47%.

Sammenfattende vil jeg gerne henlede opmærksomheden på de tre regler for moderne insulinbehandling. For det første er det en rettidig start, det er meget vigtigt at overbevise patienten herom. For det andet bør valget af lægemidler være tilbøjelig til fordel for insulinanaloger. Og tredje, en individuel tilgang til behandlingen af ​​en bestemt patient. Vores mål er at bringe disse tre tilgange til livet. Denne opgave skal forstås, indstilles og struktureres. Så vil alt arbejde ud.

Det er vigtigt at starte ikke kun, men også intensivere insulinbehandling.

Endnu engang vil jeg gerne henlede vores kollegaers opmærksomhed på insulinbehandling for patienter med type 2-diabetes og at berøre problemet med intensivering. Det vil sige at besvare spørgsmålet: Hvad skal vi gøre næste gang efter første fase, da vi begyndte at udføre det, fik vi et godt resultat, men det varede ikke længe? Denne situation opstår uundgåeligt, fordi type 2-diabetes er en progressiv sygdom.

I de første 2-3 år ser vi en god effekt fra den modtagne terapi, og så kommer patienterne væk fra under lægeens opmærksomme øje, god glykæmisk kontrol, og deres niveau af glyceret hæmoglobin stiger igen. Læger håbede, at nye lægemidler ville komme, og situationen ville blive bedre.

Og her kom en ny gruppe af stoffer, der skulle fjerne årsagen til udviklingen af ​​type 2 diabetes mellitus - insulinresistens. Men situationen er ikke ændret. For nylig blev der offentliggjort en undersøgelse, hvor tre behandlingsregimer blev sammenlignet: sulfonylurinstof, metformin og thiazolidinedioner. Spor den samme tendens.

Og i fremtiden, selvom vi overførte patienten til insulinbehandling, blev den ikke tilstrækkeligt intensiveret i løbet af behandlingen. Hvorfor sker det her? Vi må indse, at det simpelthen ikke er tilstrækkeligt at tildele insulin til vores patient og lade det gå, forudsat at vi har forbedret dens kompenserende funktion. Det er nødvendigt at holde øje med hans skæbne og kontrollere, hvilket kompensationsniveau han har nået.

Hvordan intensiveres insulinbehandling, hvis patienten allerede modtager terapi med basal insulin? Der er flere tilstande, som vi kan tilbyde. Dette kan være en overførsel til tofase insulin i tilstanden af ​​to injektioner - en forholdsvis bekvem metode til intensivering af insulinbehandling.

Dette kan være en overførsel til basis-bolus-tilstanden, det vil sige tilsætningen af ​​injektioner af korttidsinsulin til det basale insulin. Og hvordan navigerer vi, hvilke af mulighederne gælder? Enkle, klare, absolut stive anbefalinger i dag eksisterer ikke.

Men vi må gå ud fra, at fastende plasmaglukose ikke må overstige 6,5 mmol / l, og niveauet af glyceret hæmoglobin må ikke overstige 7%. Hvis vi har en meget hurtig plasmaglukosekoncentration på tom mave, vil basalt insulin bedst beskæftige sig med denne situation. Især hvis det introduceres til middag eller før sengetid.

Men hvis det i vores tilfælde stiger niveauet af glyceret hæmoglobin støt, og postprandial hyperglykæmi også øges, så er basal insulin alene ikke nok. Og i dette tilfælde er det nødvendigt at tilføje prandial insulin.

En undersøgelse blev udført for at sammenligne de to algoritmer til intensivering af insulinbehandling. Den første var terapien med den færdige blanding Novomix i tilstanden af ​​to injektioner pr. Dag. Og denne tilstand blev sammenlignet med bas-bolusterapi Levemir + Novorapid. Terapi med Levemir med Novorapid viste den bedste hypoglykæmiske effekt sammenlignet med Novomix injektioner.

Men sammenlignet med de patienter, der tidligere havde modtaget basalt insulin, førte denne intensifikation til bedre glykæmisk kontrol og en større reduktion af glyceret hæmoglobin. Mere end 50% af patienterne i begge grupper opnåede mindre end 7% glyceret hæmoglobin, og i bas-bolusgruppen nåede antallet af sådanne patienter 60%.

Denne undersøgelse viser, at den bedste effekt var hos de patienter, der tidligere havde modtaget basisk insulinbehandling, især Levemir. Der er et spørgsmål, der interesserer os alle: En af de stærke argumenter mod insulinbehandling er vægtforøgelse. Hvad skal man gøre, hvis patienten allerede er overvægtig og tager den maksimale dosis tabletter?

Vi ved på forhånd, at omskiftning til insulin vil føre til endnu større vægtforøgelse. Og svaret kommer fra studier, der bruger insulin Levemir. Det er dette insulin, i modsætning til andre, der fører til et fald i legemsvægt i stedet for den forventede stigning i patienter med type 2 diabetes.

So. En kompromisløs med titrering til målværdier er en tilgang til at opnå og opretholde glykemiske kontrolmål. Begyndende med en enkelt insulinindsprøjtning tilbyder Levemir ud over PSSP muligheden for simpel og effektiv opnåelse af målkontrol.

Ingen stigning eller endda et fald i legemsvægt på bagsiden af ​​forbedret kontrol - yderligere klinisk fordel ved Levemir, især obesitas. Op til 60% af patienter, som ikke gjorde god på tidligere behandling med basal insulin + TTS nå målet kontrol når den overføres til en intensiv insulinbehandling Levemir / NovoRapid.

Levemir® Flekspen®, NOVO NORDISK

Bivirkninger

Bivirkninger observeret hos patienter, der modtager lægemidlet Levemir FlexPen er forbundet med størrelsen af ​​den administrerede dosis og er en manifestation af insulinets farmakologiske virkning. Den hyppigst rapporterede bivirkning ved insulinbehandling er hypoglykæmi. Kan forekomme, hvis dosis signifikant overstiger patientens behov for insulin.

Reaktioner på injektionsstedene for lægemidlet Levemir FlexPen (rødmen, hævelse og kløe på injektionsstederne) bemærkes oftere end ved anvendelse af humaninsulinpræparater. Normalt finder sted inden for få dage eller uger med fortsat behandling. Bivirkninger forekommer i 12% af tilfældene.

Nedenfor er hyppigheden af ​​forekomsten af ​​bivirkninger, som ifølge kliniske undersøgelser kan være forbundet med indførelsen af ​​lægemidlet Levemir FlexPen.

Fra et stofskifte

Ofte (1/100, ≤1 / 10): hypoglykæmi.

Symptomer på hypoglykæmi opstår normalt pludselig:

  • koldsved
  • bleg hud
  • nervøsitet eller tremor
  • angst,
  • irritabilitet,
  • usædvanlig træthed eller svaghed
  • tab af orientering
  • vanskeligheder med at koncentrere sig
  • døsighed,
  • øget sult
  • forbigående visuelle forstyrrelser
  • hovedpine,
  • kvalme,
  • hjertebanken.

Alvorlig hypoglykæmi kan føre til bevidsthedstab, midlertidig eller permanent svækkelse af hjernefunktionen eller endog døden.

Generelle overtrædelser og på injektionssteder

Ofte (1/100, ≤1 / 10) Reaktioner på injektionsstedet: Når insulin gives på injektionsstedet, kan der forekomme hudreaktioner (rødmen, hævelse og kløe), som normalt går væk med fortsat behandling.

Sjældent (1/1000, ≤1 / 100) Lipodystrofier kan udvikle sig på injektionssteder på grund af konstante injektioner i samme område. Ødem kan forekomme ved insulinbehandlingens begyndelse. Dette symptom er normalt forbigående og går væk som behandlingen fortsætter. På immunsystemet

Sjældent (1/1000, ≤1 / 100) Allergiske reaktioner, urticaria, nældefeber. Disse symptomer kan være en manifestation af overfølsomhed. Andre overfølsomhedsreaktioner symptomer - kløe, svedtendens, fordøjelsesproblemer, angioødem, vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og blodtryksfald. Generelle overfølsomhedsreaktioner udgør en potentiel fare for livet.

Fra synens organer

Sjældent (1/1000, ≤ 1/100) Brekningsforstyrrelser kan forekomme i starten af ​​insulinbehandling og er forbigående.

Diabetisk retinopati. Langvarig veletableret glykæmisk kontrol reducerer risikoen for progression af diabetisk retinopati. Intensiveringen af ​​insulinbehandling med henblik på hurtigt at forbedre glykæmisk kontrol kan imidlertid medføre en midlertidig forværring af diabetisk retinopati.

Nervesystemet

Meget sjældent (1/10 000, ≤1 / 1000) Perifer neuropati. Hurtig forbedring af glykæmisk kontrol kan forårsage en reversibel tilstand af akut smerte neuropati.

Farmakologiske egenskaber

Levemir FlexPen er en opløselig analog af basal insulin med en langvarig, ikke-top-aktionsprofil. Forudsigeligheden af ​​lægemidlet Levemir FlexPen er mere udtalt end det neutrale protamininsulin Hagedorn (NPH) og insulin glargin.

Forlænget virkning forberedelse Levemir FleksPen grund af det nære forhold af insulin detemir molekyler på injektionsstederne og forbinde dem albumin gennem en sidekæde fedtsyre. Sammenlignet med NPH-insulin, fordeles insulin detemir langsommere i perifere målvæv.

Denne kombinerede mekanisme for forlængelse af virkningen bestemmer den mere forudsigelige absorption og profil af lægemidlet Levemir FlexPen end NPH-insulin. Den hypoglykæmiske virkning af lægemidlet er at fremme absorptionen af ​​glucose i vævene, efter at insulin er bundet til receptorerne i muskel- og fedtceller samt samtidig hæmme frigivelsen af ​​glucose fra leveren.

Doseringen af ​​lægemidlet op til 24 timer (afhængigt af dosis) tillader kun at være begrænset til en eller to injektioner pr. Dag. Med introduktionen 2 gange om dagen opnås stabilisering af glykæmi efter 2-3 injektioner. Med indførelsen af ​​lægemidlet Levemir FlexPen med en hastighed på 0,2-0,4 U / kg over 50%, vises den maksimale effekt efter 3-4 timer og varer ca. 14 timer efter injektion.

Efter n / en farmakologisk virkning af lægemidlet administration (den maksimale samlede effekt, varighed) er proportional med dosis af lægemidlet. Langtidsbehandling (6 måneder) Patienter med diabetes mellitus type I optimere glykæmisk kontrol efter administration Levemir FleksPen mere vellykket som sammenlignet med administration af NPH-insulin i et basal-bolus-behandling.

Samtidig øgede patienterne ikke kropsvægten og mindskede risikoen for hypoglykæmi under en nats søvn. Efter indførelsen af ​​lægemidlet Levemir FlexPen er glucosekoncentrationsprofilen om natten fladere end efter administration af NPH-insulin, hvilket reducerer risikoen for hypoglykæmi.

Suge. Den maksimale koncentration i serum nås 6-8 timer efter indgivelse. Med introduktionen 2 gange om dagen opnås stabilisering af glykæmi efter 2-3 injektioner. Den individuelle variabilitet af absorptionsintensiteten af ​​lægemidlet Levemir FlexPen er lavere end for andre basale insulinpræparater.

Kønsforskelle i lægemidlets farmakokinetik Levemir FlexPen blev ikke påvist.

Distribution. Distributionsvolumenet (ca. 0,1 l / kg) indikerer, at en betydelig andel af insulin detemir cirkulerer i blodet.

Metabolisme. Opdelingen sker ligesom menneskelig insulin; Alle dannede metabolitter har ikke biologisk aktivitet.

Elimination. Varigheden af ​​halveringstiden efter s / c administration afhænger af absorptionshastigheden i det subkutane væv. Det er 5-7 timer, afhængigt af dosis. Linearitet. Efter s / c administration er serumkoncentrationen proportional med den administrerede dosis af lægemidlet (maksimal koncentration, absorptionshastighed).

Særlige patientgrupper. Levemir FlexPens farmakokinetik blev testet hos børn (6-12 år), unge (13-17 år) og sammenlignet med data fra voksne patienter med type I diabetes. Samtidig blev der ikke fundet klinisk signifikante aldersforskelle.

Der blev heller ikke fundet forskelle i farmakokinetikken af ​​lægemidlet Levemir FlexPen hos ældre og unge, hos patienter med nedsat lever- og nyrefunktion og hos raske individer.

vidnesbyrd

Diabetesbehandling.

Kontraindikationer

Overfølsomhed over for insulin detemir eller en hvilken som helst bestanddel af lægemidlet.

overdosis

For insulin er en specifik definition af overdosering ikke formuleret, men hypoglykæmi kan udvikles efter administrationen. Mild hypoglykæmi kan stoppes ved indtagelse af glukose eller sukkerholdige fødevarer. Derfor rådes patienter med diabetes til konstant at medbringe nogle stykker sukker eller slik.

Dette skal også gøres, hvis patienten ikke reagerer på administrationen af ​​glucagon i 10-15 minutter. Når patienten genvinder bevidstheden, skal han indtage kulhydrater for at forhindre gentagelse af hypoglykæmi.

Langvirkende humaninsulinanaloger

Lantus (glargin) - dette er den første ægte basale (bezpikovy) human insulin-analog, der giver en tilstrækkelig plan insulinemicheskuyu kurve i 20-24 timer. I øjeblikket, World Diabetes praksis er en af ​​de mest almindeligt ordineret medicin og langtidsvirkende, skal det bemærkes, at virksomheden "Sanofi-Aventis" er blevet siden 2010 for at producere stoffet i Rusland på insulinfabrik i Orel.

Hvis vi sammenligner den moderne ideologi med at ændre den insulinabsorptionshastighed, der er opnået ved oprettelsen af ​​ultrashort og langvarigt insulin, viser princippet sig at være et spejl. Ultra-kortvirkende stoffer er opnået som et resultat af blokering af den naturlige proces med dannelse af insulinkrystaller (hexamerer) og langvirkende tværtimod ved at stimulere dannelsen af ​​sådanne insulinkrystaller, hvorfra insulin indtræder i blodet meget langsomt.

Lantus var den første langtidsvirkende insulinmedicin, hvis løsning er klar. Langvarigt insulinmedicin Lantus bør ikke blandes i samme sprøjte med kort / ultrakort insulin, i modsætning til NPH-insulin. Insulin Lantus indgives en gang dagligt.

Lantus markedsføres normalt som et lægemiddel til at starte insulinbehandling af type 2-diabetes i kombination med ikke-insulinhypoglykæmiske lægemidler, når de ikke er tilstrækkeligt effektive. Det anbefales også til behandling i "basis-bolus" -tilstanden, det vil sige i kombination med ultrashort / kortvirkende stoffer. En patient, der ikke tidligere har modtaget insulinpræparater, er den første dosis af Lantus 10 enheder / dag.

Hvis patienten overføres fra langtidsbehandling af NPH-insulin til Lantus, skal den daglige dosis af Lantus være 20% mindre end dosen af ​​NPH-insulin. Lægemidlet indgives subkutant og er ikke beregnet til intravenøs administration. Koncentration 100 U / ml. Det anbefales at udpege børn i alderen 6 år og ældre.

LANTUS (LANTUS) (producenter Sanofi-Aventis-Aventis Deutschland GmbH, Tyskland; CJSC "Sanofi-Aventis Aventis Vostok", Rusland) - Glargin insulin (Glargin), opløsning til subkutan injektion, 100 E / ml, 3 ml patroner pr. Sprøjte håndterer "SoloStar".

Detemir (Levemir) (producent NovoNordisk, Danmark) er en non-peak analog af langtidsvirkende humaninsulin, som administreres en eller to gange om dagen.

For øjeblikket anbefales insulinprotein Levemir til insulin insulinbehandling i type 2 diabetes mellitus (DM2), som som regel giver og opretholder tilstrækkelig basisk insulinkoncentration i blodet og giver dig mulighed for optimal glukosekontrol i overensstemmelse med fastende glukose.

En lavere risiko for at udvikle hypoglykæmi om natten sammenlignet med andre insuliner giver dig mulighed for mere præcist at vælge insulindosis for at opnå det krævede blodsukkerindhold. I modsætning til anden basal insulinbehandling forårsager Levemir ikke en stigning i legemsvægt.

Levemir anvendes til behandling af diabetes mellitus i kombination med orale hypoglykæmiske midler eller i basis-bolus insulin terapi tilstand. Langvarig virkning af insulin. Levemir tilvejebringes ved en stabil forbindelse af insulinanalogen med albumin i subkutant depot og i omsætning. Insulinabsorptionsparametre Levemir er ikke afhængig af indgivelsesstedet. Levemir bør ikke blandes i en sprøjte med ultrashort / kortvirkende insulin.

Med indførelsen af ​​insulin to gange, anvendes Levemir om morgenen og aftenen. I dette tilfælde administreres aftendosis insulin under middag eller natten eller 12 timer efter morgendosis. Imidlertid bør det bemærkes, at ifølge nogle eksperter, hvis én injektion af insulin detemir stige yderligere i dosis af basal insulin er ikke ledsaget af forbedringer i glykæmisk kontrol, er det bedre at udpege en prandial insulin / insulinanalog virkende (2-3 gange om dagen) og titrere dosis, primært prandial insulin, og ikke at udpege den anden injektion af basal insulin.

Undersøgelser in vitro, i cellelinjer, herunder bindingsundersøgelser med receptorer af insulin og IGF-1 (insulin-lignende vækst-1 faktor), har vist, at insulin detemir har en lav affinitet for IGF-1-receptoren og har en mindre udtalt virkning på cellevækst sammenlignet med human insulin. Doseringsformer i Rusland:

Levemir FLEKSPEN (LEVEMIR FlexPen) (Novo Nordisk, Danmark) - insulin detemir (detemir), til subkutan indgivelse af en opløsning af 100 IU / ml: patroner i flerdosis engangspen til gentagne injektioner. Efter at insulinet i patronen er tomt, bliver penen smidt væk.

Anmeldelse: Insulin i en sprøjtepen FlexPen "Levemir"

Fordele: sænker sukkerniveauet, forårsager ikke afhængighed, vægten øges ikke.

Ulemper: høj pris.

Jeg skrev allerede, at jeg blev udrustet af endokrinologer med en diagnose af GDM under graviditeten. GDM betyder gravid diabetes eller svangerskabsdiabetes.

Med en sådan diagnose var min sjæl kategorisk uenig, fordi jeg havde en sund glucose på glucose - 5,3-5,7. For almindelige mennesker er det normale sukkerindhold ikke højere end 6. Glyceret hæmoglobin var 4,4% på samme tid. Og dog blev diagnosen foretaget for mig.

Dette er nu et sådant "trick" af den nye tid: Endokrinologer for gravide har etableret tærsklen for tørsukker - 5.1. Den, der overskrider denne tærskel, bliver automatisk diabetisk. Og intet der efter levering, sukker kommer til sin oprindelige ydeevne. Ligesom et barn, der er i livmoderen, kan det skade. Derfor er alle en masse sat på kontoen, de giver et diabetisk kort og ordinerer LEVEMIR (et lægemiddel af "langt" insulin).

Jeg ville absolut ikke stikke ham. Er det en joke at få insulinafhængighed? Det var ikke varm mig overhovedet. Det var også ikke varmt at blive bedre. Og hvorfor gør dig selv med unødvendig medicin? Vi havde aldrig diabetikere i familien; Indikatorerne, som det forekommer mig, har jeg helt normalt... Generelt har alle min tarm modstået at tage stoffet.

Lægen forsikrede mig om, at de ikke genopretter sig fra Levemyra, og at der ikke er nogen afhængighed af ham. Nå straks efter barnets fødsel skal jeg stoppe hans prik. Derfor er denne foranstaltning midlertidig. Og foreskrev det til mig en gang om dagen i mængden af ​​6 enheder.

Men jeg var i tvivl og angst. Skal jeg virkelig beskytte mit barn mod problemer eller tværtimod skabe problemer for ham... Nå er der intet at gøre - jeg adlyder.

Forresten er stoffet meget dyrt - nu koster apoteket omkostningerne fra 2.100 til 2.900 rubler. Men UDVÆLGET er det forpligtet til at udstede det gratis. Endocrinologen udsteder en recept til medicin i distriktsklinikken, hvor patienten er registreret. Og med opskriften skal du gå til vinduet, hvor de giver gratis medicin til privilegerede kategorier af befolkningen.

Så hvad er LEVEMIR FLEX PEN lige nu?

Solgt i emballage af karton. En sådan boks indeholder 5 sprøjter eller kuglepenne (som det er mere praktisk for nogen). Nålene i kittet går ikke - de købes separat. I mit tilfælde fik jeg en hel kasse med 100 nåle. I princippet kan du hele tiden stikke med en nål, gnide den med alkohol eller alkoholservietter.

En pen eller en sprøjte indeholder en medicinpatron og et gradueret hus. Hjulet, som du skal indstille det krævede antal enheder af et stof, kaldes doseringsvælgeren. Nå er i enden af ​​sprøjten en knap, når den trykkes, skubbes medicinen ud.

Injektionen udføres enten i maven eller i låret foran. Det er ikke smertefuldt at gøre det, fordi begge nåle er små og små. Jeg foretrak hip skuddene. Jeg havde ingen bivirkninger - stoffet tolereres godt.

Levemir reducerer kropsvægt.

10 september på det årlige møde i den europæiske sammenslutning for Studiet af Diabetes (European Association for Studiet af diabetes) blev fremlagt data, der viser, at varigheden af ​​narkotika handling Levemir / Levemir® (insulin detemir), diabetes type I og II er 24 timer.

I et dobbeltblindt randomiseret forsøg viste, at når det indgives én gang om dagen, varighed Levemir forberedelse diabetes type I er 24 timer, varigheden af ​​dens virkninger mere effektivt konstant end insulin glargine.

Disse data bekræfter de tidligere offentliggjorte resultater af undersøgelser, hvorefter administrationen af ​​Levemir en gang daglig giver effektiv glykæmisk kontrol i 24 timer i tilfælde af diabetes mellitus type II.

Dataanalyse undergruppe af patienter med diabetes mellitus type II, ikke tidligere er blevet behandlet med insulin er involveret i PREDICTIVE ™ undersøgelse viste, at patienter med et body mass index> 35 kg / m2 med Levemir forberedelse ansøgning i 52 uger tabte vægt på 3,46 kg.

"Disse data bekræfter, at starten af ​​insulinbehandling med Levemir giver et signifikant vægttab hos patienter med overvægt eller fedme. En sådan indvirkning... er af afgørende betydning, da vægtforøgelse er en velkendt barriere i administrationen af ​​insulinbehandling, "sagde Helene Hanaire fra Rangueil Hospital (Hospital Rangueil, Toulouse, Frankrig).

Levemir (insulin detemir i injicerbar form) - moderne langtidsvirkende insulin til subkutan administration 1-2 gange om dagen, er indiceret til brug ved diabetes mellitus type I og II i børn og voksne, der skal tildele basal (langtidsvirkende) insulin Formålet med glykæmisk kontrol.

Lægemidlet kan kombineres med orale hypoglykæmiske midler og hurtigtvirkende insuliner. Levemir fås i en fyldt FlexPen® / FlexPen®-enhed, som giver nøjagtig dosering og nem administration. Lægemidlet anbefales at administreres om aftenen (efter aftensmad eller før sengetid). Levemir er i øjeblikket registreret og udbredt i mere end 50 lande verden over.

Flere Artikler Om Diabetes

En sådan gammel drink som kvass er ret populær i dag. Drikken er ikke kun god tørstløsning, men har også en række helbredende kvaliteter. Disse egenskaber ved kvass anerkendes ikke kun af traditionel medicin, men også af traditionel medicin.

Når en baby bærer en kvinde lurker mange overraskelser. Ofte har gravide kvinder spring i blodglukoseniveauer. Dette skyldes den ringe følsomhed over for hormoninsulin.

Diabetes mellitus er et alvorligt medicinsk og socialt problem i vores tid, præget af tidlig patientindlæggelse og hyppig død. Der er flere former for sygdommen. Type 1 diabetes rammer 0,5% af befolkningen under 18 år, hvoraf mere end halvdelen af ​​alle patienter er børn.